poniedziałek, 27 maja

Netflix ogłosił dziś wprowadzenie swojej nowej funkcji polegającej na możliwości łatwego przeniesienia swojego profilu na nowe konto Netflix.

Usługa ma ułatwić osobom, które odłączają się od jednego konta, przeniesienie całej historii własnego profilu wraz z historią, rekomendacjami, własną listą odtwarzania i nie tylko na nowe, własne konto.

Dziś wprowadzamy funkcję przeniesienia profilu, dzięki której osoby korzystające z Twojego konta mogą przenieść profil — w tym osobiste rekomendacje, historię oglądania, Moją listę, zapisane stany gry i inne ustawienia — do własnego konta.

Netflix-transfer-profilu

Funkcja ma być stopniowo wprowadzana na konta użytkowników już od dziś, a jak informuje Netflix, użytkownicy dostaną maila z informacją o jej wdrożeniu na koncie.

Netflix robi wszystko aby zachęcić jak największą liczbę użytkowników do posiadania własnego, indywidualnego konta i maksymalnie zminimalizować straty jakie przynosi mu współdzielenie kont pomiędzy różnymi gospodarstwami domowymi. W tym roku Netflix po raz pierwszy stracił liczbę subskrybentów. Powodów jest kilka, jednak jednym z nich jest właśnie współdzielenie kont. Netflix planuje wdrożyć „bardziej efektywną monetyzację z współdzielenia kont”, co może sugerować, że Netflix wkrótce wprowadzi środki zapobiegające udostępnianiu kont. Netflix w marcu rozpoczął testowanie dodatkowej płatności dla tych, którzy udostępniają swoje konta osobom spoza gospodarstwa domowego.

Udostępnij:
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Chciałbyś się podzielić swoim przemyśleniem? Zostaw komentarzx