środa, 22 września

Teraz, gdy konto dewelopera Epic Games zostało zamknięte, Apple kończy również dostęp do innych usług, takich jak „Zaloguj się z Apple”. Według Epic Games, Apple nie będzie już zezwalać użytkownikom na logowanie się do Epic Games przy użyciu opcji „Zaloguj się z Apple” od 11 września, czyli za dwa dni.

Epic twierdzi, że klienci, którzy używają opcji „Zaloguj się z Apple” uzyskując dostęp do swoich kont Epic Games, powinni upewnić się, że ich adres e-mail i hasło są aktualne, a firma oferuje zaktualizowane FAQ dotyczące sposobu aktualizacji adresu e-mail i hasła do konta, aby użytkownicy Epic Games nie stracili dostępu do swoich kont.

Klienci, którzy nie zaktualizują dostępu do standardowego adresu e-mail i hasła, nie będą mogli logować się na swoje konta, ale po 11 września osoby, które nie przeszły z opcji „Zaloguj się z Apple”, mogą skontaktować się z Epic Games w celu odzyskania konta ręcznie.

„Zaloguj się z Apple” to funkcja, która umożliwia użytkownikom urządzeń Apple logowanie się do kont i usług przy użyciu ich identyfikatora Apple ID, przy czym te informacje są ukrywane w witrynie lub usłudze ze względu na ochronę prywatności. Jest to sposób podobny do opcji logowania za pomocą kont Google czy Facebooka, ale Apple obiecuje większą prywatność dzięki opcjom takim jak „Ukryj mój email”.

Funkcja została wprowadzona jako część iOS 13 i od tego czasu aplikacje i usługi konsekwentnie ją wdrażają. Apple wymaga, aby każda aplikacja korzystająca z opcji logowania za pomocą Google i Facebooka oferowała również opcję „Zaloguj się z Apple”.

Udostępnij:
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Chciałbyś się podzielić swoim przemyśleniem? Zostaw komentarzx
()
x