iOS 13 ostrzega użytkowników podczas usuwania aplikacji z aktywną subskrypcją

Wszystko wskazuje, że Apple stara się uczynić subskrypcję aplikacji bardziej przejrzystą i łatwiejszą w zarządzaniu, o czym świadczy kolejna zmiana odkryta w najnowszej wersji deweloperskiej beta oprogramowania iOS 13. Podczas usuwania aplikacji z urządzenia zostaniecie powiadomieni, jeśli dana aplikacja nadal ma aktywną subskrypcję.

Informacja ta została dostrzeżona przez redaktora naczelnego MacStories Federico Viticciego, który odkrył okienko z zapytaniem o kontynuację subskrypcji dla usuwanej aplikacji i zauważa, że aplikacja będzie nadal dostępna do użycia na innych urządzeniach, jeśli zdecydujecie się ją usunąć.

Okienko informuje również o dacie, w której subskrypcja zostanie automatycznie odnowiona, chyba że zostanie anulowana. Oferuje również bezpośredni odnośnik do zarządzania subskrypcjami, który prowadzi bezpośrednio do listy subskrypcji.

W kwietniu firma Apple dodał dodatkowy krok potwierdzenia, gdy użytkownik App Store kupuje aplikację dostępną na zasadzie subskrypcji lub dotknie przypadkiem przycisku, aby subskrybować usługę premium w aplikacji, upewniając się, że nie dojdzie do przypadkowego zakupu subskrypcji.

Related posts

Xiaomi ogłasza swojego składanego rywala iPhone’a Ultra

Claude od Anthropic dołącza do CarPlay

Produkcja iPhone’a Ultra to zaledwie „kilkaset” egzemplarzy dziennie

Subscribe
Powiadom o
guest

0 Komentarze
Oldest
Newest Most Voted