wtorek, 22 września

Facebook ogłosił, że ponownie wprowadza funkcję „Wyświetl jako publiczne”, która ma na celu umożliwienie zobaczenia profilu na Facebooku, tak jak widzi go nieznajomy, dzięki czemu można dwukrotnie sprawdzić, czy nie udostępniasz publicznie informacji, którą nie chcesz się dzielić.

Ponadto Facebook dodaje przycisk „Edytuj szczegóły publiczne” bezpośrednio do profilu użytkownika, co ułatwi dostosowanie widocznych publicznie informacji o użytkowniku .

 

Facebook usunął wszystkie funkcje „Zobacz jako” we wrześniu 2018 roku, po tym, jak luka w zabezpieczeniach umożliwiła hakerom kradzież tokenów dostępu do Facebooka na prawie 50 milionów kont.

Facebook twierdzi, że funkcja „Wyświetl jako” do przeglądania konta jako inna osoba publiczna nie została dotknięta przez incydent bezpieczeństwa i była bardziej popularna niż opcja „Wyświetl jako konkretna osoba”, które są nadal wyłączone.

Udostępnij:
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Chciałbyś się podzielić swoim przemyśleniem? Zostaw komentarzx
()
x